Pentru a intelege factorii care vor influenta SEO in viitor, trebuie sa intelegem factorii care au influentat SEO in trecut!
Istoric Ranking Factors SEO:
- Alpha Numeric to Meta Tags
- Full code Relevance
- Quantity of Content
- Quality & Freshness of Content
- Popularity (Links)
- Quantity of links
- Quality of links
- Social Signals
Ranking Factors pentru 2013:
Veti observa ca in topul listei se afla Google+1 si Facebook Share, dar si alte semnale Social. Toate cu portocaliu sunt Social! O treime din cei mai importanti factori SEO Ranking sunt Social in 2013!
Ranking Factors pentru 2014:
In 2014, in fruntea listei cu cei mai importanti factori SEO Ranking a aparut USER SIGNALS! USER SIGNALS inseamna experienta utilizatorilor! Google a reusit sa masoare experienta utilizatorilor pe internet (cat de multumit a fost un utilizator la vizitarea unui website)! Google are abilitatea de a detecta promovarea nenaturala a unui website si a compara cu statisticile utilizatorilor, pentru a vedea daca cresterea este real sau nu. Daca nu este reala cresterea, atunci se vor alarma si se va efectua o verificare manuala, iar daca promovarea SEO nu respecta regulile, atunci acele website-uri vor fi banate sau penalizate.
Care sunt semnalele care alarmeaza Google:
- Low Click Through Rates – numarul de click-uri pe care un URL il primeste in urma unei cautari in motoarele de cautare pe un anumit keyword! daca utilizatorii acceseaza site-uri pozitionate mai rau decat al tau! (Low Click Through Rates poate fi influentat de titlu si/sau descriere proasta a site-ului)
- High Bounce Rates – Â daca utilizatori parasesc imediat site-ul tau, negasind continut de calitate sau ceea ce ii interesau
- Time on site – timpul petrecut pe site
In urma statisticilor efectuate de Google, daca ocupi pozitia 1 in search result vei primi 32% Click Through Ratio, iar daca ocupi pozitia 10 in search results vei avea 3%! Daca ai o crestere nenaturala, probabil vei avea un procent mai mic la Click Through Ratio, atunci Google se va alarma si vei fi verificat! Trebuie sa dovedesti ca iti meriti locul ocupat in motoarele de cautare, iar acest lucru o vei face prin Click Through Ratio si Bounce Rate!
3 factori pentru Positive User Experience:
- Brand Recognition – daca nimeni nu iti cauta brand-ul, atunci e clar ca nu ai un brand!
- Click Through Ratio – pune titlul si/sau descrierea la pagini care sa atraga utilizatorii sa iti acceseze site-ul; nu oferi informatiile cautate de internauti in titlu sau descriere, nu iti vor mai accesa site-ul; ex: numar de telefon, etc
- Interaction with the site
foto – www.searchmetrics.com