Ce sunt codurile QR si cum le folosim?

0

Poate aţi observat prin diferite pliante, afise, magazine şi restaurante, nişte coduri pătrate, ciudate, care seamănă a coduri de bare, dar parcă sunt altceva. Acestea sunt codurile QR de la „Quick Response” şi au o utilitate foarte bine definită.

Utilizarea acestor coduri nu este atât de populară în ţara noastră, după cât ar trebui să fie si nu foarte multa lume ştie exact ce sunt aceste coduri şi cum se utilizează. Odată misterul elucidat, veţi putea să folosiţi codurile QR în avantajul dumneavoastră. QR sunt coduri care oferă referinţe foarte rapide despre un produs sau serviciu. Informaţiile despre produsul respectiv pot fi găsite foarte rapid, cu ajutorul a câtorva aplicaţii foarte simple. Cel mai simplu mod de a „citi” un cod QR este prin scanarea cu aparatul foto al telefonului mobil. Operaţiunea este efectuată cu ajutorul unei aplicaţii care este capabilă să interpreteze codul QR. Acesta poate conţine adrese web, nume şi adrese, numere de telefon, adrese e-mail sau alte tipuri de informaţii.

Prin Europa de Vest sunt foarte folosite si veţi observa aceste coduri QR in multe restaurante, magazine, aeroporturi, etc. Acestea pot fi scanate cu telefonul şi vă vor furniza toate informaţiile de care aveţi nevoie.

Ce este de făcut atunci când observaţi un cod QR? Cel mai bine este să aveţi la îndemână un telefon mobil echipat cu aparat foto şi conexiune de internet. Apoi, aveţi nevoie de o aplicaţie pentru scanare. Aceste aplicaţii pot fi descărcate gratuit de pe site-urile producătorilor, Android Market sau Apple App Store. Pentru Android, puteti folosi aplicaţia gratuită QR Reader. Pentru iPhone, iPad puteti folosi aplicatia Bakodo.

IMG_1441

Porniti aplicatia si scanaţi codul cu ajutorul aparatului foto integrat, după care aplicaţia va „descifra” informaţiile pentru dumneavoastră. Dacă nu aveţi un smartphone sau un telefon cu aparat foto, nu este nicio problemă: aveţi nevoie doar de un aparat foto. Faceţi o poză cu codul respectiv, după care, odată ajuns acasă, descărcaţi-o în calculator şi apelaţi la serviciile de „citire” online. Unul dintre cele mai populare este ZXing Decoder Online. Dacă doriţi să creaţi propriul dumneavoastră cod QR pentru a vă populariza serviciile, produsele, sau doar pentru a vă distra, o puteţi face cu ajutorul generatoarelor online de coduri QR, cum este acesta.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.