Cum sa convertesti un profil de Facebook in pagina de business

0

S-a intamplat la multe persoane/firme sa isi creeze contul de Facebook pentru formație/website/afacere etc., cu un profil personal în loc de o pagină de business (voit sau din greșeală)!

Acuma vrei să treci în rând cu lumea și să transformi profilul în pagină oficială, fie pentru că te apropii de limita de 5000 de prieteni, fie pentru că vrei să rulezi campanii de FacebookAds sau doar pentru a fi în regulă cu Facebook Terms of Service.

Facebook, din fericire iti ofera aceasta posibilitate, dar trebuie sa stii ca iti vei pierde toate posturile, toate imaginile! Iti vei pastra doar prietenii care se vor transforma in LIKE-uri, iar procesul este ireversibil!

NU UITA sa verifici daca:

  • toate grupurile Č™i paginile de business de pe Facebook pe care le administrezi au Č™i un alt administrator Ă®n afară de tine. Dacă nu au, numeČ™te unul, altfel te vei trezi cu grupurile Č™i paginile inaccesibile!!!
  •  Salvează postarile de pe Facebook si imaginile, deoarece la mutare se vor salva doar pozele de profil, prietenii Č™i subscriber-ii (transformaČ›i Ă®n fani). Poti face asta din secČ›iunea de Setări ale Contului, la secČ›iunea Setări Generale.

Facebook backup

  •  Fă un plan post-conversie: ce content vrei să păstrezi din cel salvat, la ce interval vrei să Ă®l repostezi, astfel Ă®ncât să nu te părăsească fanii din cauza paginii goale sau din cauza supra-postărilor, cum să interacČ›ionezi cu fanii Ă®n noul format, ce campanii poČ›i să lansezi pe FacebookAds, etc…
  • Asigură-te că ai numele potrivit pentru pagina de business. După procedeul de conversie nu vei mai putea schimba numele paginii decât Ă®n cazul Ă®n care ai sub 100 de fani. Când eČ™ti Ă®ncă Ă®n formatul de profil personal poti schimba numele uČ™or Ă®n ce doreČ™ti (tot din secČ›iunea de Setări Generale ale Contului)

Dupa ce ai facut toti pasii pregatitori si este gata de conversie, poți să transformi profilul in pagina apăsând aici sau din Facebook Help Center. Va fi nevoie sa iti alegi categoria din care va face noua pagina, numele (identic cu cel al profilului), informatii despre pagina si esti gata!

Lasa un comentariu despre felul in care a decurs procesul! Bafta!

Share.

About Author

Comments are closed.