Cum sa obtii mai multe like-uri pe Facebook

3

În România, Facebook a depășit 5.800.000 de conturi, dintr-un total de aproximativ 9.000.000 de conexiuni la internet.

Companiile trebuie să monitorizeze social media, pentru că decizia de cumpărare trece tot mai mult în mediul online!

Este nevoie de muncă și de analiză pentru a avea succes pe Facebook. Un mesaj publicat pe o pagină de Facebook poate fi văzut, în mod natural, de până la 20% dintre fani. Există pagini de Facebook care interacționează cu mai mulți utilizatori decât numărul total de fani, deci e posibil să generezi conținut care să nu respecte regula de mai sus. Cu cât sunt mai mulți fani pe o pagină de Facebook, cu atât e mai greu să îi atingi pe toți cu un mesaj publicat. Cu cât comunitatea e mai mare, cu atât nevoia de atenție a acestei comunități va fi mai mare.

Investiția în comunitate pe Facebook nu merită decât pe termen lung!

Recomand să stabiliți un plan editorial cu maxim 20% conținut comercial. Principalul motiv pentru care utilizatorii renunță la a mai urmări o pagină de Facebook este conținutul comercial agresiv.

Încercați să stabiliți un plan editorial cât mai segmentat, pentru a optimiza ușor performanța diverselor module de conținut. Puteți face postări pe Facebook țintate pe vârstă, sex, locație, etc.

Postați cât mai multe fotografii! Fotografiile primesc cu 53% mai multe LIKE-uri, cu 104% mai multe comentarii și 84% mai multe click-uri.

Încercați să vă limitați la 80 de caractere pe mesaj! Postările cu 80 de caractere sau mai puțin au cu 66% mai mult succes.

Puneți întrebări! Posturile cu întrebări primesc cu 100% mai multe comentarii.

Aveți grijă când postați: testarea e regula de aur pentru că ceea ce e secretul succesului pentru un domeniu s-ar putea să nu meargă pentru altele.

Din analizele făcute de-a lungul timpului, posturile cu cel mai mare impact au fost cele postate la: 11 dimineața, 3 după-amiaza și 8 seara, sunt orele de vârf, iar miercurea e ziua când utilizatorii sunt cei mai activi.

Nu mai mult de 2 mesaje pe zi pe pagină, o medie de 4-5 pe săptămână e ok. Și contrar așteptărilor, dacă postezi mai frecvent nu înseamnă că vei avea mai mult succes.

Share.

About Author

3 Comments

  1. daca respecti cateva principii si ai inclinatie spre acest domeniu, rezultatele nu vor intarzia sa apara!