Google a fost lansat updateul Penguin 4.0

0

Septembrie a fost o luna cu turbulente majore din punct de vedere a rezultatelor afisate in paginile Google (SERP). Vorbim despre modul în care motorul de căutare Google determină calitatea site-urilor. Google folosește în continuare algoritmi matematici pentru a oferi o notă site-ului si a-l pozitiona in rezultatele sale.

Iata ca aceste turbulente se si concretizeaza cu lansarea oficiala de catre Google a update-ului Penguin 4.0!

Penguin 1.0 care a fost lansat in 2012, iar site-urile care au avut “Scheme de link-uri” ciudate (spam) au fost penalizate, motiv pentru care, dupa acest update s-a schimbat complet si optimizare SEO Off-Page. Într-un moment în care web-ul era supraîncărcat de backlinks, acele linkuri spre site care îl ridicau în poziții pe pagina de căutare, Google a venit cu algoritmul care verifica acele linkuri și a tăiat ce nu era natural.

In momentul de fata Penguin 4.0, pe langa faptul ca utilizeaza un mecanism pentru detectarea link-urilor nenaturale, spammy, destul de avansat, acest algoritm va fi aplicat in timp real. Ceea ce înseamnă că cei care fabrică backlinkuri nenaturale vor fi penalizați într-un timp mult mai scurt (de ordinul zilelor)

Din cauza acestui update:

  • nu se mai fabrică backlinks pe bandă rulantă,
  • ne interesează ce site-uri au link spre site-ul nostru Č™i calitatea lor,
  • s-a folosit mult backlinks disavow, pentru a filtra lista de backlinks,
  • black hat SEO are o nouă unealtă pentru a distruge site-ul competiČ›iei

Comunicatul oficial îl puteti găsi aici.

 

Share.

About Author

Comments are closed.