Optimizeaza-ti site-ul pentru mobil sau vei pierde clienti

0

Tehnologia evoluează exponențial de la an la an, iar navigarea de pe telefonul mobil a devenit o caracteristică necesară pentru viaţa de zi cu zi, astfel s-a ajuns la crearea de site-uri optimizate special pentru tablete şi telefoane mobile pentru a uşura experienţa utilizatorului.

Matt Cutts, de la Google, spunea că nu va fi surprins dacă la sfarșitul anului căutarile de pe telefonul mobil pe Google le vor depăși pe cele de pe desktop.

Iată și date de la noi din țară ( BLACK FRIDAY 2014 ):

emag.ro: “Am avut momente din zi in care traficul de pe mobil si desktop a fost la egalitate, iar la nivelul intregii zile, 35% din trafic a fost de pe mobil, iar comenzi de pe mobil 16%”.

F64.ro: “Ca si trafic de pe mobil, e vorba de 30%, din care 10% de pe tableta si 20% de pe smartphone. Comenzile nu sunt nici pe departe la aceleasi ponderi, noi avem 9% in Black Friday comenzi. Noi avem o versiune mobile, nu avem aplicatie. Comparativ cu anul trecut, am trecut de la doar 2% la 9%.”

Fashiondays.ro: “37% vanzari de pe mobil anul acesta, comparativ cu 21% anul trecut.”

Elefant.ro: “Cam 20% trafic de pe mobil, dar vanzarile sunt in jur de 10%.”

Tendința este clar de crestere pentru traficul de pe mobil, prin urmare, orice companie, mică sau mare, ar trebui să fie pregatită să facă fața celui mai nou trend!

Ce trebuie sa faceți pentru a avea un site optimizat pentru device-urile mobile:

  • utilizaČ›i tehnologia responsive web design
  • face-Č›i site-ul cat mai simplu
  • folosiČ›i imagini la rezoluČ›ie inaltă
  • NU folosiČ›i flash!
  • asiguraČ›i-vă că site-ul se Ă®ncarcă rapid
  • redirecČ›iona-Č›i vizitatorii automat către versiune de mobil
  • monitorizaČ›i vizitatorii care intră de pe mobil ( Google Analytics ), puteČ›i crea un profil separat destinat site-ului optimizat pentru mobil
  • afisaČ›i doar informaČ›iile esenČ›iale
  • TestaČ›i site-ul pe dispozitive mobile variate (iOS, Android, etc)

Designul responsiv este procedeul prin care o pagina web rearanjează conținutul în funcție de dimensiunea ecranului pe care este vizualizat acesta. Practic site-ul responsiv adaptează modul în care informația este afisată pentru fiecare dispozitiv, astfel că site-ul va arăta bine și dacă il vezi pe smartphone și dacă il vezi pe un calculator desktop.

ĂŽn concluzie

Procentul vizitatorilor care accesează un site de pe tabletă sau smartphone este în continuă creştere, astfel că aduce informaţia mai uşor la client şi asigură o experienţă mult mai placută, asta determinându-l să se reîntoarcă cu plăcere pe site-ul dumneavoastră.

Chiar daca vanzarile sunt efectuate în procent mai mare de pe calculatoare desktop sau laptop, aceste vanzări sunt influențate în prealabil de vizualizări de pe mobil!

StatCounter-comparison-eu-monthly-200812-201411

 

Infographic via webandesigners.com

Grafic via statcounter.com

Share.

About Author

Comments are closed.