Pescuit Iazul Moara

0

Iazul Moara este o amenajare piscicolă privată care se află în comuna Moara, situată la 7 km de municipiul Suceava. Drumul de acces este asfaltat, excepție făcând ultimul km, care este pietruit și se poate intra indiferent de conditiile meteo. Suprafata iazului e de aproximativ 10 ha, cu o apă curată, limpede, îngrijită, peisaj frumos (pitoresc).

Taxa de pescuit este de:

  • 50 ron /24 ore
  • 25 ron/jumatate de zi;
  • crapul se eliberează necondiČ›ionat! Pescuit sportiv! (Este bine pazit de administrator!)

Atuuri incontestabile:

  • accesul facil pe orice fel de vreme,
  • densitatea mare de peste,
  • exemplarele mari de crap,
  • multitudinea de specii – crap, caras, rosioara, babusca, cteno, stiuca,
  • atitudinea civilizată a personalului fermei
  • Č™i nu Ă®n ultimul rând curățenia bălČ›ii.

Populația de crap a iazului este formată în principal din exemplare de 5-8 kg , suficienti de mulți, fără a transforma însă lacul în carpodrom. Iazul a fost populat și cu exemplare mai mici 1.5-2 kg, nu cunosc exact cantitatea. Iazul are adancimi între 0.5-2m, fără gropi. Stuf se găseste doar in coada lacului din partea dreaptă.

Ca particularitate pot aminti faptul că iazul are un numar mare de raci care Ă®n anumite perioade erau foarte activi, pescuitul devenind astfel dificil (monturi Č™i fire taiate). Recordurile au fost crapi Ă®ntre 12 – 14 kg. Este posibil sa existe Č™i crapi mai mari, dar nu cred ca depasesc bariera de 15 kg, poate doar amurii care Ă®nsă sunt mai putin numerosi. Nada folosita de pescari este formata in principal din boiliesuri de tip fishmeal, dar a mers foarte bine si Cell de la Mainline. Desigur ca Č™i semintele sau groundbaitul reprezintă o alternativa viabilă. Primavara cele mai bune locuri de pescuit sunt pe cele doua cozi ale iazului, iar toamna se prinde bine Č™i la deversor. Tot primavara se pot face partide frumoase la feeder Ă®n apropierea zonelor cu stuf de unde s-au prins numeroase exemplare frumoase de crap Ă®ntre 5-11 kg. Dificultate iazului este una medie, cu perioade Ă®n care crapul este mai putin precaut (mai-iunie), ce alternează cu perioade mai dificile. Iazul nu are pontoane.

Informatiile au fost culese de pe forum-uri (autor: Radulescu Lucian) și experiența personală.

Contact:

Telefon: 0751/487 808

Share.

About Author

Comments are closed.