S-a deschis programul “Loteria Vizelor 2015”

0

Ma bucur sa va anunt ca, Marti, 1 Octombrie 2013,  a fost lansat o noua runda de “Loteria Vizelor”.

Pentru cei care nu sunt familiari cu acest termen, Loteria Vizelor sau Diversity Visa, este un program pe care Statele Unite il desfasoara pentru a acorda un supliment de vize cetatenilor din statele cu conditii mai dificile de acordare a vizelor si din care numarul imigrantilor este scazut. Numarul total de vize (pentru intreaga lume) este de 50.000, iar un stat nu poate primi mai mult de 7% din totalul vizelor, adica 3500 de vize. Aceste vize se acorda aleatoriu, de catre un calculator, de unde si denumirea de “loterie”.

Cum te inscrii la Loteria Vizelor?

Accesati website-ul https://www.dvlottery.state.gov si completeaza formularul online. Nu exista nicio taxa de inscriere si autoritatile SUA sfatuiesc participantii sa nu apeleze la “consultantii de viza” sau alti intermediari care promit suport pentru inscrierea in concurs. Formularul contine informatii personale standard. In momentul accesarii formularului trebuie doar sa va asigurati ca aveti la indemana, in format electronic, o fotografie 600×600 pixeli, .jpg, care sa nu fie mai mare de 240 Kb.

Dupa ce veti incarca formularul, veti primi un numar de confirmare unic cu care veti putea verifica status-ul concursului incepand cu data de 1 Mai 2014.

Daca aflati ca ati fost selectionat, va trebui ca pana cel tarziu pe 30 Septembrie sa solicitati eliberarea vizei. Pentru aceasta va trebui sa contactati Ambasada sau Consulatul SUA la Bucuresti care o sa va ofere mai multe informatii despre taxele care trebuie achitate pentru eliberarea vizei.

Informatii complete despre procesul de acordate a vizelor prin sistemul “Loteria Vizelor” sunt disponibile aici (va recomand sa cititi si sectiunea de “intrebari frecvente” de la sfarsitul documentului).

Pentru a te inscrie trebuie sa indeplinesti doua cerinte minimale:

1. Trebuie sa fii nascut in statul eligibil pentru aceste vize (in cazul nostru Romania)

2. Diploma de Bacalaureat sau cel putin doi ani de experienta in munca in ultimii doi ani intr-o profesie care necesita cel putin doi ani de pregatire profesionala. Meseria pe care ati exercitat-o in acesti minim doi ani trebuie sa fie trecuta in nomenclatorul american de meserii, disponibil pe site-ul Departamentului de Munca aici.

Daca indepliniti aceste doua conditii, nu trebuie decat sa va inscrieti in program. Inscrierile vor fi deschise in perioada 1 Octombrie 2013 (ora 19) si 2 Noiembrie 2013 (ora 19). Daca sunteti hotarati sa va inscrieti, nu trebuie sa asteptati pana in ultimele zile de inscrieri pentru ca atunci site-ul poate fi suprasolicitat.

Share.

About Author

Comments are closed.