Cum sa obtii mai multe like-uri pe Facebook

În România, Facebook a depăşit 5.800.000 conturi, dintr-un total de aproximativ 9.000.000 conexiuni la internet.

Companiile trebuie să monitorizeze social media, pentru că decizia de cumpărare trece tot mai mult în mediul online!

Este nevoie de muncă si de analiza pentru a avea success pe Facebook.
Un mesaj publicat pe o pagină de Facebook poate fi văzut, în mod natural, de până la 20% dintre fani. Există pagini de Facebook care interacţionează cu mai mulţi utilizatori decât numărul total de fani, deci e posibil să generezi conţinut care să nu respecte regula de mai sus.
Cu cât sunt mai mulţi fani pe o pagină de Facebook, cu atât e mai greu să îi atingi pe toţi cu un mesaj publicat. Cu cât comunitatea e mai mare, cu atât nevoia de atenţie a acestei comunităţi va fi mai mare.

Investiţia în comunitate pe Facebook nu merită decât pe termen lung!

Recomand să stabiliţi un plan editorial cu maxim 20% conţinut comercial. Principalul motiv pentru care utilizatorii renunţă la a mai urmări o pagină de Facebook este conţinutul comercial agresiv.

Încearcă să stabileşti un plan editorial cât mai segmentat, pentru a optimiza uşor performanţa diverselor module de conţinut. Poti face postari pe Facebook targetat pe varsta, sex, locatie, etc

Postati cât mai multe fotografii! Fotografiile primesc cu 53% mai multe LIKE-uri, cu 104% mai multe comentarii si 84% mai multe click-uri

Incercati să vă limitati la 80 de caractere pe mesaj! Postarile cu 80 de caractere sau mai putin au cu 66% mai mult succes

Puneti întrebări! posturile cu intrebari primesc cu 100% mai multe comentarii

Aveti grija cand postati: testarea e regula de aur pentru ca ce e secretul succesului pentru un domeniu s-ar putea sa nu mearga pentru altele.

Din analizele facute de-a lungul timpului, posturile cu cel mai mare impact au fost cele postate la: 11 dimineata, 3 după-amiaza si 8 seara sunt orele de vârf, iar miercurea e ziua când utilizatorii sunt cel mai activi.

Nu mai mult de 2 mesaje pe zi pe pagină, o medie de 4-5 pe săptămână e ok. Si contrar asteptărilor, dacă postezi mai frecvent nu înseamnă că vei avea mai mult succes.