Rarau – evadare in natura cu familia

0

Recomand aceasta excursie iubitorilor de miscare, de natura, celor care vor sa evadeze din oras, indiferent ca sunt alaturi de prieteni, iubita sau familie. Prezenta copiilor nu este nicidecum un impediment!

In perioada 2-4 august 2013 a avut loc un Festival- Concurs desfasurat cu ocazia aniversarii a 10 ani de la deschiderea zonei de escalada sportiva din Masivul Rarau: RCO RocTrip (Rarau Climbing Open).

Cele trei zile de concurs au reunit atat cataratori din tara cat si din strainatate, incurajati de numerosi spectatori.

Interesant este faptul ca exista 135 trasee de escalada a Masivului Rarau. Este singura zona de escalada din tara in care toate rutele sunt naturale, fara prize ajustate sau montate, fapt ce dovedeste, intr-adevar, profesionalism.

Acest eveniment a fost un bun pretext pentru a retrai o experienta de neuitat, pe care v-o recomand din toata inima, mai ales ca  problema accesului pana sus, la hotel, s-a rezolvat odata cu finalizarea modernizarii drumului Pojorata- Rarau cu fonduri europene in perioada 2009-2012.

Traseu: Suceava – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Pojorata – Rarau

Pentru a ne bucura de contemplarea naturii si a intregii zone putem urma o retea de poteci cu marcaje turistice, astfel incat e destul de greu sa ne ratacim. Unele dintre acestea conduc spre Pietrele Doamnei, un ansamblu de turnuri cu inaltimi de la sub 10 m la peste 70 m, inconjurate de o masa de grohotisuri cu dimensiuni variabile. In varf,senzatia de eliberare,  tacerea calda din jur, linistea interioara nerisipita de ceilalti drumeti si mirosul discret de verdeata ne rasplatesc si ne fac sa ne simtim fericiti parca fara motiv. Panorama larg deschisa ne ofera incredere in viata, ne  mareste respectul fata de natura si fata de locul si rolul nostru in lume. Aici exista numeroase trasee de alpinism, iar la 1 km nord se afla pestera cu Lilieci. La intoarcere, putem scurta drumul mergand pe alte carari ce dezvaluie o victorie a luminii ce ne face sa uitam orice grija.

La cateva minute de esplanada hotelului exista un loc special amenajat pentru gratare.
Vara ne putem racori cu un suc sau o bere, iar iarna ne putem incalzi cu un vin fiert la terasa sau restaurantul hotelului unde putem ramane si peste noapte. Exista alternative de cazare:

  • la Statia Meteo
  • la Cabana Pastorala
  • la cort 🙂

In ciuda faptului ca  recent am fost aici doar pentru o zi, aceasta mica excursie mi-a daruit culoarea si parfumul de care avem atata nevoie.

In drumul spre casa ne-am ospatat la Pastravaria Izvor. Desi in general nu sunt un mare consumator de peste, marturisesc ca am fost cucerit de bucatele de aici. Ciorba de peste, pestele prajit, la gratar sau cu smantana sunt preparate cu peste prins si ales sub ochii nostri  din bazinele localului. Painea de casa si palinca completeaza acest festin si, totodata, o zi minunata petrecuta parca in afara timpului.

Cu toate ca am fost de cateva ori pe aici, de fiecare data imi pare rau ca las aceste locuri in urma si-mi promit sa revin, costientizand ca ma asteapta si alte escapade fermecatoare.

Date contact:

Pastravaria Izvor -  Comuna Pojorata

Telefon: 0764869877

Website: http://www.pastravariaizvor.ro/

Desi pastravaria are un site urat, va recomand sa le faceti cate o vizita de fiecare data cand treceti prin zona.


Share.

About Author

Comments are closed.