Greseli majore facute de pensiunile din Bucovina

1

M-am hotarat sa fac o lista cu greseli majore pe care pensiunile din Bucovina le fac in promovarea unitatilor de cazare.

Aceasta lista va fi updatata pe parcursul timpului, iar ordinea acestor greseli este aleatoare.

Toate aceste greseli arata lipsa de profesionalitate, seriozitate si nu fac decat sa alunge clientii la pensiunile care sunt serioase ( adica la concurenta ):

 • un hosting de 2 bani. Foarte multe pensiuni se zgarcesc la bani cand vine vorba de gazduirea site-ului. Din punctul meu de vedere este o greseala colosala! Haideti sa va dau cateva exemple:
  • am incercat sa vizitez site-urile la cateva pensiuni si fie se incarcau foarte incet, fie nu se incarcau deloc. EFECT: clientii se vor duce pe site-urile care merg! Adica la concurenta!
  • UN alt exemplu: am trimis o cerere de pret la cateva pensiuni. Pot spune ca din 10 pensiuni la 3 dintre ele email-ul s-a intors cu erroare din cauza ca MAILBOX-UL ERA PLIN. Acest lucru inseamna ca au cumparat un pachet de hosting fff ieftin si au primit spatiu pe server foarte putin. La primirea mai multor email-uri (spam sau nu) spatiul destinat email-ului va fi depasit si uite asa NU mai primesc nici un email! Lucru care m-a surprins a fost ca multe din aceste pensiuni, sunt pensiuni mari care cica se respecta!
 • Multe pensiuni folosesc email-uri gen k.ro, yahoo.ro, etc. Trimiti mail la aceste pensiuni si ti se intoarce emai-ul cu erroare ca acel inbox nu mai exista! Din dorinta de a economisi cat mai multi bani, nu mai dau bani nici macar pentru o adresa de email. Isi creeaza adrese de email pe site-uri gratis. Se inscriu cu aceasta adresa pe site-uri de turism pentru a se promova si din diferite motive isi pierd/suspenda acea adresa de email. EFECT: nu mai reusesc sa updateze pe toate site-urile acea adresa de email!!! Toti turistii care vor incerca sa ii contacteze vor fi pierduti si NU vor mai reveni! Ba mai mult se vor duce la concurenta care are un site mai bun si care a investit bani in hosting pentru site si email!
 • Site-uri facute de prietenu’ lu’ Gheorge ca el imi face gratis! Pensiunea se pricopseste cu un site de 2 bani, care nu arata profesionist, care nu este optimizat pentru motoarele de cautare! EFECT:
  • Aceste site-uri nu vor aparea in primele pagini din motoarele de cautare ( gen Google ), prin urmare nu vor fi gasite de turisti! Existenta acestor site-uri fiind aproape nefolositoare!
  • Site-urile de acest tip fac mai mult rau decat bine prin design-ul care il au. In loc sa prezinte locatia intr-o lumina cat mai favorabila, nu fac decat contariul!
 • Proprietarii pensiunilor NU sunt deschisi la idei de promovare a unitatii de cazare pe care o au. Ei sunt de parere ca au investit foarte multi bani in pensiune pentru a o construi si acest lucru este de ajuns pentru a aduce turisti. Nimic mai GRESIT! Trebuie sa fii mereu la curent cu ultimile trend-uri, cu cele mai noi metode de promovare, de atragere a turistilor! Daca nu poti face acest lucru (si mai mult ca sigur ca nu se poate, au si alte lucruri de facut decat sa stea toata ziua cu nasul in calculator ) atunci AGAJATI UN PROFESIONIST! Veti avea numai de castigat! banii investiti ii veti recupera imediat!
 • Proprietarii acestor pensiuni nu se promoveaza pe Social Media ( Facebook, twitter, etc ) sau daca o fac … O FAC PROST!

 

 

Bill Gates, fondatorul Microsoft, spunea:

„In viitor afacerile vor fi de doua feluri, pe internet sau deloc”

MERGEȚI ACOLO UNDE SUNT OAMENI ȘI COMUNICAȚI PE LIMBA LOR!

 

Share.

About Author

1 Comment